Search
  • Elnaz

Resurser: Orientalisk dans 9/12

Hej alla!

Här kommer som utlovat:


Randa Kamel som dansar till Hawel Teftekerni live i Berlin: https://www.youtube.com/watch?v=10YXu0_lRFA


Ett tips på ”arba’a” (fyra) som jag berättade om. Vid 0,14 ser ni den. Jag hade ingen aning om innan att den skulle slängas in men sångaren var tydlig och "gav tecken" (i brist på bättre beskrivning). https://fb.watch/2gYMbGWDsN/


Jag bifogar facit på gårdagens musikquiz (bild längre ner i inlägget). Musiken hittar ni här: https://open.spotify.com/playlist/2sNKOCKGTrAAh8ulRwzmXJ?si=NWtr-R8nRuCiQlik4xtbog

Obs. Det finns fler låtar i listan än de som ingick i quizen. Ni får gärna klura på de resterande och se om ni lyckas placera dem.

Det bästa ni egentligen kan göra för att lära er mer om dessa olika stilar är att lyssna! Lyssna på all arabisk musik ni kommer över! Så småningom börjar man snappa upp små detaljer och ledtrådar till var musiken kommer ifrån. Det finns självklart många fler arabiska musikstilar är de jag tog upp igår, men dessa är en god grund för oss som orientaliska dansare.


Och slutligen..! Länkarna till förra veckans lektion ligger nu också upp här på mina elevsidor under "lektionsinspelningar".(Bonus! En av de klassiska sångerna som jag spelade igår (Batwannes Beek) framförd av en av mina favoritsångare Saber Al Rubai (originalsången tillhör Warda som även sitter bredvid Saber när han sjunger) https://www.youtube.com/watch?v=B4MtNrqWdTU )


Allt gott!

/E

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Höstlov!

Samtliga kurser har uppehåll vecka 44. Vi ses istället vecka 45!

  • w-facebook
  • Vit Instagram Ikon
  • Vit YouTube Ikon
  • Spotify